Ondanks de populariteit van de iPhone worden er in zeven landen meer Windows Phone-toestellen verkocht dan iPhones.

Dat heeft Microsoft bekendgemaakt in een blog en onderzoeksbureau IDC bevestigt het beeld tegenover the New York Times.

"Windows Phone heeft in diverse landen een marktaandeel bereikt van 10 procent. Bovendien zijn er volgens de meest recente cijfers van IDC in 26 landen meer Windows Phones dan Blackberry's verscheept en in zes landen meer Windows Phones dan iPhones", aldus Microsoft.

IDC laat aan the New York Times weten dat het gaat om Argentinië, India, Oekraïne, Polen, Rusland en Zuid-Afrika. Het zevende 'land' is het gebied dat IDC 'de rest van Centraal- en Oost-Europa' noemt. Kleinere landen zoals Kroatië vallen daaronder.

De cijfers hebben betrekking op de maanden oktober, november en december van 2012.

Met welke cijfers Windows Phone de iPhone in bovengenoemde landen verslaat, is niet bekend. IDC laat wel weten dat in Oekraïne, Zuid-Afrika en de rest van Centraal- en Oost-Europa zo weinig smartphones verscheept worden dat het totale aantal Windows Phones in die regio's uitkwam op minder dan 100.000.

Hoewel de iPhone vaker vergeleken wordt met Windows Phone- of Androidtoestellen is het wel zo dat er van de iPhone maar één model per jaar uitkomt. Bij Windows Phone en Android is het echter zo dat diverse fabrikanten verschillende modellen uitbrengen.