Samsung kiest in de toekomst voor een nieuwe technologie om apparaten draadloos op te laden. De huidige standaard Qi wordt daarmee aan de kant gezet.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf zit in het Wireless Power Consortium met onder meer LG, Sony en Nokia. Alle partijen steunen de Qi-technologie om apparaten draadloos op te laden, maar Samsung werkt met chipmaker Qualcomm ook aan een eigen technologie.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf laat nu weten in de toekomst voor het eigen WiPower te kiezen. De eerste apparaten met deze techniek zullen pas volgend jaar uitkomen.

Het voordeel van WiPower is volgens Computerworld dat grotere laders gemaakt kunnen worden die diverse apparaten tegelijkertijd kunnen opladen. De draadloze oplader verdeelt de kracht dan over de diverse apparaten.

Laadoppervlak

Ook is het bij WiPower mogelijk het apparaat iets van het laadoppervlak af te houden. Direct contact is dus niet nodig.

Draadloos opladen moest er juist voor zorgen dat meer verschillende apparaten beschikken over dezelfde oplader terwijl nu een tablet en smartphone soms een aparte lader nodig hebben. Verder is het met draadloos opladen bijvoorbeeld mogelijk de lader in een tafelblad, nachtkastje of bureau te verwerken zodat apparaten opgeladen worden door ze simpelweg neer te leggen.