Microsoft brengt in juni een 'public preview' van Windows Blue uit. De geüpdatete versie van Windows 8 zal waarschijnlijk later dit jaar definitief beschikbaar zijn.

Microsoft heeft het bestaan van Windows Blue inmiddels bevestigd en laat bovendien weten dat de kans erg klein is dat de software uiteindelijk de naam Blue mee krijgt.

Windows Blue is een update van het huidige Windows 8. The Verge weet woensdag op basis van anonieme bronnen te melden dat de nieuwe versie in juni getoond zal worden tijdens de Build developer conference. Dan brengt Microsoft een zogeheten public preview uit.

Eerder deze week lekten al screenshots van Windows Blue uit. Daarop was te zien dat het uiterlijk van Windows 8 iets aangepast wordt en vooral de instellingsmogelijkheden zijn uitgebreid. Ook een aantal standaardapplicaties van Windows 8 krijgen een nieuw uiterlijk.

Windows 8 is sinds oktober verkrijgbaar en is een volledig nieuwe versie van het bekend besturingssysteem. Het is de eerste variant die gericht is op apparaten met een touchscreen.

Lees onze review van Windows 8