BenQ brengt in april een nieuwe ips-monitor op de markt met een tegenwoordig nog maar weinig gebruikte breedbeeldverhouding van 16:10. Het beeldscherm is bedoeld voor de zakelijke markt.

De BL2411PT is een 24-inch pc-scherm met een 16:10-beeldverhouding. Daarmee wijkt het apparaat af van de norm: de meeste moderne schermen hebben een beeldverhouding van 16:9.

Het scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1200 pixels en een statisch contrast van 1000:1. Het ips-paneel moet voor een realistische kleurweergave en ruime kijkhoeken zorgen. Volgens BenQ bedraagt de kijkhoek zowel horizontaal als verticaal 178 graden.

Ingebouwde speakers

De zakelijke monitor ontbeert een hdmi-poort, maar voorziet wel in aansluitingen voor d-sub, dvi en displayport. Ook beschikt het apparaat over ingebouwde speakers (1 watt), een lijningang en koptelefoonuitgang.

Het beeldscherm is verder in hoogte verstelbaar, kan gedraaid worden en is naar voren en achteren te kantelen. De BL2411PT komt medio april op de markt. De adviesprijs bedraagt volgens BenQ 299 euro inclusief btw.