Microsoft werkt aan een nieuwe update voor Windows Phone 8, die er onder meer voor moet zorgen dat WP8-toestellen radio-uitzendingen kunnen ontvangen via de fm-band.

Dat schrijft The Verge, een Amerikaanse technologiesite, op basis van bronnen die bekend zouden zijn met de plannen van Microsoft. De nieuwe update moet onder meer de ondersteuning voor fm-radio terugbrengen in Windows Phone.

Versie 7 van het besturingssysteem kende deze ondersteuning al wel, maar in WP8 ontbrak de functie vooralsnog. Omdat diverse Windows-smartphones al wel hardwarematige ondersteuning bieden voor radio-ontvangst, waaronder Nokia’s Lumia 920 en 820, is in de meeste gevallen geen nieuw toestel nodig om de functie te kunnen gebruiken.

Twee keer tikken

Volgens The Verge is ook Nokia van plan om enkele eigen functies aan de naderende Windows Phone-update toe te voegen. Zo kunnen Lumia-toestellen met de nieuwe software uit slaapstand worden gewekt door twee keer op het scherm te tikken. Door een toestel om te keren, wordt de telefoon op ‘stil’ gezet.

Microsoft heeft zelf nog niet op de geruchten gereageerd. Volgens The Verge zou de update, die GDR2 als codenaam heeft, ergens in de komende maanden worden aangeboden.