Asus brengt volgende week zijn eerste Transformer Book-modellen uit in Nederland. Deze laptops beschikken over een uitneembaar scherm dat op zichzelf dienstdoet als tablet.

De Transformer Book lijkt op een Transformer-tablet, maar dan met groter scherm en Windows 8 in plaats van Android. Bovendien is Asus’ nieuwste telg eerder een laptop die ook als tablet dienst kan doen, dan andersom, zoals dat bij de Transmorfer-tablets van het bedrijf het geval is.

Van het apparaat brengt Asus volgende week twee modellen op de markt. Beide laptops beschikken over een uitneembaar full-hd ips-scherm van 13,3 inch en een harddisk van 500GB. In het scherm, dat dus los als tablet functioneert, is nog een extra ssd van 128GB ingebouwd.

Gewicht

Verder zijn beide apparaten voorzien van Windows 8, 4GB werkgeheugen en een HD-webcam. Het totaalgewicht bedraagt in beide gevallen 1850 gram, terwijl de losgekoppelde tablets elk 950 gram wegen.

De Transformer Book TX300CA-C4006H draait op een energiezuinige Intel Core i5-processor, terwijl de duurdere TX300CA-C4005H een Intel Core i7-chip aan boord heeft. Eerstgenoemde model krijgt een adviesprijs mee van 1299 euro, de duurdere uitvoering gaat vanaf volgende week voor 1399 euro over de toonbank.