T-Mobile begint woensdag met de voorverkoop van de Galaxy S4. Het toestel wordt eind april geleverd.

Dat laat de provider woensdag weten.

T-Mobile bood eerder al de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden van nieuws rond de Galaxy S4. Ruim 3000 klanten maakte daar gebruik van.

Vanaf woensdag is de nieuwe telefoon van Samsung dus ook echt te bestellen via de website van T-Mobile. Klanten krijgen de eerste 6 maanden 50 procent korting op het abonnement. In combinatie met bepaalde 2-jarige iSmart-abonnementen is de S4 gratis te krijgen.

De klant moet dan wel de eerste 6 maanden 30,25 euro per maand betalen en de overige 18 maanden 60,50 euro. Bij veel andere bundels moet nog een bedrag betaald worden voor het toestel naast de maandelijkse abonnementeskosten.

De S4 gaat los 699 euro kosten en wordt eind april uitgebracht. Dan zal hij ook bij T-Mobile in de winkels liggen. Een woordvoerder laat aan NU.nl weten geen specifiekere datum te kunnen noemen.

Specificaties

De Galaxy S4 is de opvolger van de populaire S III. Het nieuwe toestel heeft een groter 5 inch-scherm met een hogere Full HD-resolutie. Bovendien is de S4 met de ogen te besturen. Zo wordt een video gepauzeerd als de gebruiker niet meer naar het scherm kijkt.

Verder zitten er een 13 megapixel-camera, Android 4.2.2 en de nieuwe 1,9 Ghz Snapdragon 600-processor van Qualcomm in de telefoon verwerkt. De Snapdragon-chip zou sneller en energiezuiniger moeten zijn dan de processor die in onder meer de S III gebruikt werd.

Lees onze hands-on: Galaxy S4 met kristalhelder scherm