Een nieuwe versie van de ‘sociale magazine’-app Flipboard stelt gebruikers in staat om een persoonlijk ‘tijdschrift’ te maken. Ook is het zoeken naar bestanden binnen de applicatie verbeterd. 

Dat melden diverse Amerikaanse media.

Flipboard is een app waarmee gebruikers op een tijdschriftachtige manier verschillende sociale netwerken en andere diensten kunnen bekijken. Zo kan er een feed aangemaakt worden voor RSS-lezers zoals Google Reader of bijvoorbeeld Facebook of Twitter.

In de geupdate versie is het nu ook mogelijk om een eigen tijdschrift samen te stellen via Flipboard met bijvoorbeeld artikelen, foto’s van Instagram en Flickr, Youtube-video’s en geluidsmateriaal van Soundcloud.

Flipboard 2.0 is voorlopig alleen nog maar beschikbaar voor apparaten met een iOS-besturingssysteem. Androidgebruikers kunnen in de nieuwe versie aangemaakte tijdschriften wel bekijken, maar niet zelf samenstellen.

Navigatie

Behalve de tijdschrift-functie kent de update aanpassingen die de navigatie directer maken, en ook het vinden van nieuwe, interessante informatiebronnen. Ieder tijdschift bevat nu een kolom met links naar gerelateerde artikelen en tijdschiften.

Flipboard telt ongeveer 50 miljoen gebruikers en werd in 2010 gelanceerd. In datzelfde jaar riep Apple de dienst uit tot iPad App van het Jaar.