Logitech heeft dinsdag twee nieuwe toetsenbordcovers onthuld voor de iPad en iPad mini. In tegenstelling tot de eerdere covers van het bedrijf, moet de nieuwe Keyboard Folio Apple’s tablet volledig beschermen.

Logitech bracht bijna een jaar geleden de Ultrathin Keyboard Cover voor de iPad, in februari gevolgd door de Ultrathin Keyboard Mini voor de iPad mini. Beide toetsenbordcovers hadden een Smart Cover-achtige constructie, waarbij de covers alleen het scherm van de iPad beschermen als ze zijn dichtgeklapt.

De nieuwe Keyboard Folio en Keyboard Folio Mini omsluiten de iPad en iPad mini in zijn geheel, en bieden zo volgens Logitech 360 graden aan bescherming. Het toetsenbordgedeelte werkt nog steeds via bluetooth, maar de toetsen zelf zouden wel iets groter zijn gemaakt.

De toetsenbordcovers zullen in verschillende kleuren op de markt komen. Logitech laat weten dat de Keyboard Folio vanaf april verkrijgbaar zal zijn voor 100 euro. De Keyboard Folio mini komt een maandje later op de markt met een adviesprijs van 80 euro.