Volgens geruchten werkt Huawei aan een nieuw smartphonevlaggenschip met full-hd scherm. Het toestel zou de concurrentie moeten aangaan met Samsungs Galaxy S4.

Dat meldde nieuwssite Unwired View maandag. De technologiesite zegt zijn informatie te baseren op geruchten die zijn verschenen op diverse Chinese websites.

Volgens deze geruchten krijgt het nieuwe toestel een 4,9-inch scherm met full-hd resolutie (1920 bij 1080 pixels). Ook wordt de Android-smartphone uitgerust met een nieuwe quadcore-chip van Huawei, de K3V3, met een kloksnelheid van 1,8 GHz.

Verder zou het toestel beschikken over 2GB aan werkgeheugen, een 13-megapixelcamera en een accu met een capaciteit van 2600 mAh. Wanneer het toestel op de markt zou moeten komen, wordt nog niet duidelijk uit de geruchten.

Huawei heeft zelf nog niets losgelaten over het vermeende nieuwe vlaggenschipmodel. Hoe het toestel eruit zal komen te zien, is dan ook niet bekend. Bovenstaande afbeelding is van de Ascend P2, een bestaand toestel van de Chinese smartphonefabrikant.