De Padfone 2 komt medio april naar Nederland. Het apparaat werd in oktober al gelanceerd en inmiddels is de nieuwe Padfone Infinity wordt uitgerold. Of de Infinity ook naar Nederland komt, is niet bekend.

De Padfone is een smartphone die in een tabletbehuizing geschoven kan worden en zo dienst doet als beide apparaten.

Het was lange tijd onduidelijk of en wanneer de Padfone 2 naar Nederland zou komen, maar Asus maakt dinsdag bekend dat het apparaat medio april in de winkels zal liggen. De Padfone 2 heeft een adviesprijs van 699 euro.

De Padfone 2 werd in oktober al gepresenteerd en inmiddels is een nieuwe versie dus al aangekondigd. Asus benadrukt tegenover NU.nl dat de Infinity geen opvolger van de Padfone 2 is, maar dat de apparaten naast elkaar bestaan.

Verouderd

Toch is de Padfone 2 inmiddels enigzins verouderd, Asus zet het apparaat daarom niet als high end-model in de markt. Tijdens de presentatie in oktober werd het echter wel zo gepresenteerd.

De telefoon beschikt over een 4,7 inch-scherm met een HD-resolutie van 1280x720 pixels. De meeste nieuwe smartphones hebben een Full HD-resolutie. De telefoon is 9 millimeter dik en weegt 135 gram.

Verder zit er een 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon S4-processor in, 2 GB aan werkgeheugen, een 13 megapixel-camera en accu van 2140 mAh die moet zorgen voor 16 uur gesprekstijd. In combinatie met de tabletbehuizing, waar een aparte 5000 mAH accu in zit, komt de gesprekstijd uit op 36 uur.

Tablet

Als de telefoon in de tablet geschoven is, beschikt de gebruiker over een 10,1 inch-scherm met een resolutie van 1280x800 pixels. De opslagcapaciteit van de Padfone 2 bedraagt 32 GB en gebruikers krijgen 50 GB gratis cloudopslag.

De genoemde chip is inmiddels verouderd. De nieuwste modellen zoals de HTC One en Galaxy S4 zijn uitgerust met de opvolger van de Snapdragon S4, de Snapdragon 600. Ook de al aangekondigde Padfone Infinity zal werken met die processor.

Padfone Infinity

In januari maakte Asus bekend de Padfone Infinity vanaf april wereldwijd uit te rollen. Deze nieuwe versie van het apparaat heeft een 5 inch-telefoon, is sneller en heeft een beter scherm. Of en wanneer de Infinity naar Nederland komt is dus niet bekend. De aangekondigde adviesprijs is 999 euro.