Samsung verdedigt zich tegen de kritiek die het bedrijf van concurrenten heeft gekregen na de presentatie van de Galaxy S4.

In een reactie aan NU.nl laat het Zuid-Koreaanse bedrijf onder meer weten dat het uiterlijk wel degelijk afwijkt van de voorgangers en dat de software-aanpassingen die Samsung heeft doorgevoerd nuttig zijn.

Apple, HTC, LG en Microsoft besloten allemaal na of rond de presentatie van de Galaxy S 4 (hands-on) de aanval te openen op Samsung.

Apple stelt dat een Samsungtoestel nooit zo goed kan worden als de iPhone omdat Apple het besturingssysteem en de telefoon allebei zelf maakt. Samsung gebruikt voor haar smartphones vooral Android als besturingssysteem. Android wordt gemaakt door Google.

Uiterlijk

HTC haalde ook hard uit, maar dan naar het uiterlijk van de S4: "Hij voelt heel herhalend. Hij lijkt erg op de Galaxy S III", aldus de directeur Noord-Amerika.

Samsung verdedigt zich nu tegen de kritiek. "Het design van de Galaxy S4 wijkt wel degelijk af van haar voorgangers", laat het bedrijf aan NU.nl weten. Samsung benadrukt dat de S4 slanker en lichter is en dat het scherm en de batterij groter zijn terwijl de randen zijn 'geminimaliseerd'.

De S III weegt 133 gram, de S4 130 gram. Het nieuwe toestel is bovendien 7,9 millimeter dik terwijl de voorganger 8,6 millimeter meet.

Gimmick

Concurrenten stelden ook dat veel nieuwe functies van de S4 meer een gimmick zijn dan een echte toevoeging. "Alle innovatieve mogelijkheden van de S4 zijn ontwikkeld op basis van de inzichten en behoeften die wij hebben ontdekt bij consumenten over de hele wereld", aldus Anne ter Braak, woordvoerder van Samsung Nederland, in een reactie.

Samsung ziet de S4 als "toonbeeld van innovatie die door mensen is geïnspireerd".

Lees onze hands-on: Galaxy S4 met kristalhelder scherm