Het Franse modemerk Smuggler heeft een pak ontwikkeld dat de drager moet beschermen tegen de elektromagnetische storing van mobiele telefoons.

Het pak is gemaakt van speciale materialen die de straling van mobieltjes moeten tegenhouden, zonder dat ze het draagcomfort in de weg zitten, aldus Smuggler. Volgens het Franse modemerk houdt het pak 90 procent van deze elektromagnetische straling buiten de deur.

Smuggler zegt drie jaar bezig te zijn geweest met de vervaardiging van het pak. Daarvoor werkte het bedrijf samen met het XLIM Instituut, een instituut in het zuidwesten van Frankrijk dat zich bezighoudt met onderzoeken naar elektromagnetische straling.

Materialen

Het kostuum gebruikt verschillende materialen om straling af te stoppen. Zo is de kledingstof verweven met non-allergeen nikkel, roestvrij staal, aluminium en nepgoud.

Smuggler is van plan om de technologie ook in andere pakken te verwerken. De eerste kostuums die volgens deze techniek zijn vervaardigd, zullen dit voorjaar op de markt komen. Prijzen zijn nog niet bekend.