Game-accessoiremaker Hyperkin heeft de RetroN 5 aangekondigd, een nieuwe retrospelcomputer met vijf cartridge-openingen voor het spelen van klassieke games voor zes ouderwetse consoles.

De RetroN 5 is een retrospelcomputer met vijf cartridge-openingen aan de bovenkant. Hierop zijn oorspronkelijke spelcassattes af te spelen van zes verschillende spelcomputers uit vervlogen tijden: de Nintendo NES, SuperNES, Game Boy, Game Boy Color, Game Boy Advance en Sega MegaDrive.

De console zou universeel zijn, wat wil zeggen dat zowel de Japanse, Amerikaanse als Europese versies van klassieke games worden ondersteund. Bovendien kan men oorspronkelijke controllers van de respectievelijke spelcomputers op het apparaat aansluiten, naast de twee draadloze bluetooth-controllers die bij het systeem geleverd worden.

Upscaling en opslaan

Het apparaat beschikt over een hdmi-uitgang voor eenvoudige aansluiting op moderne televisies en schaalt klassieke gamebeelden op naar hd-beeld (720p). Spelers kunnen hun games op ieder gewenst moment opslaan en afsluiten, een functie die ten tijde van de originele consoles lang niet altijd voorhanden was. Hiervoor wordt vermoedelijk een sd-kaartlezer ingebouwd.

Hyperkin zou nog geen vaste prijs of lanceerdatum hebben genoemd, maar heeft tegenover Slashdot.com laten weten dat de RetroN 5 ergens na juni op de markt zal komen voor een prijs van nog geen 100 dollar. Of het bedrijf in de tussentijd ook nog de eerder geïntroduceerde RetroN 4 op de markt zal brengen, is niet duidelijk.