Thorsten Heins, de CEO van Blackberry, vindt het overbodig dat mensen een smartphone, tablet en laptop hebben.

Het liefst zou hij al die apparaten terugbrengen naar één toestel dat alles kan doen, zegt hij in een interview met ABC News.

Over de Blackberry Z10, het nieuwe toestel van Blackberry dat vrijdag werd gelanceerd in de VS, zegt hij: "Dit is voor mij niet zomaar de nieuwste smartphone. Dit heeft de kracht van een laptop."

"Denk aan wat je hiermee kan doen. Hoeveel computers heb jij bij je? Waarom kunnen we dat niet verenigen in één apparaat die al je computerbenodigheden kan uitvoeren?"

Accessoires

Hoe Blackberry dit precies wil bewerkstelligen, wil Heins niet uitleggen. Hij zegt één apparaat te willen maken dat met accessoires kan worden uitgebreid, om zo te worden gebruikt voor alle doeleinden die smartphones, tablets, laptops en desktops nu uitvoeren.

"Er zijn verschillende manieren daarvoor die je kan overwegen. We werken aan een aantal verschillende manieren, dus daar ga ik niet uitgebreid op in", zegt Heins. Hij zegt dat op de Blackberry Live-conferentie in mei meer zal worden onthuld.

Hij wilde niet zeggen of Blackberry denkt aan een telefoon die in een tablet kan worden geschoven, zoals het geval is bij de Padfone van Asus.

In 2011 probeerde Blackberry al zijn entrée te maken op de tabletmarkt, maar de Playbook flopte en wordt inmiddels niet meer verkocht.

Lees hier onze review van de Blackberry Z10