Na Apple, Samsung en Google zijn er nu ook geruchten dat het Zuid-Koreaanse bedrijf LG aan een smartwatch werkt. Bovendien zou het een product vergelijkbaar met de Google-bril Project Glass aan het testen zijn.

Foto toont geen afbeelding van vermeend LG-horloge. Het gaat om de I'm Watch.

Dat schrijft althans the Korea Time op basis van anonieme bronnen. De Koreaanse krant beschikt vaker over informatie rond nog niet gelanceerde producten van bijvoorbeeld LG en Samsung.

De bron kan weinig details geven over het horloge behalve dat LG het apparaat in ontwikkeling heeft. Over een eventuele introductiedatum wordt niet gesproken. Wel stelt de krant dat naast de smartwatch ook een 'innovatief product vergelijkbaar met Project Glass' ontwikkeld wordt.

Project Glass is een bril die Google momenteel ontwikkelt. De bril kan informatie zoals e-mails en nieuws projecteren voor de ogen van de gebruiker. Ook kunnen foto's gemaakt en gedeeld worden.

De smartwatch en het onbekende product zijn volgens de bron "een groot deel van de nog niet commerciële producten die nu door LG ontwikkeld worden".

Apple, Samsung en Google

Alleen Samsung heeft tot nu toe toegegeven aan een smartwatch te werken. Hardnekkige en overeenkomende geruchten wijzen er echter op dat ook Apple een horloge gaat uitbrengen en vrijdag werd nog gemeld dat Google het product ook al in ontwikkeling heeft.

Een smartwatch kan gekoppeld worden aan de smartphone van een gebruiker. Daarna is het bijvoorbeeld mogelijk oproepen, e-mails en sms'jes op het scherm van het horloge af te lezen. Het zou ook kunnen dat smartwatches over spraakbesturing of zelfs een camera gaan beschikken.