Fujifilm heeft vrijdag twee nieuwe compactcamera’s met wifi aangekondigd. Het gaat om een nieuwe bridgecamera met 44x zoom en een felgekleurde, robuuste onderwatercamera.

De FinePix XP200 wordt door Fujifilm voorgesteld als een veelzijdige camera die tegen een stootje kan én zijn schouders ophaalt voor water. Dit toestel is waterbestendig tot op een diepte van ruim zestien meter, vriesbestendig tot temperaturen van -10 graden Celsius en valbestendig bij vallen van maximaal twee meter hoogte.

Wifi

De felgekleurde camera – die beschikbaar zal zijn in de kleuren geel, rood, paars, blauw, groen en oranje – beschikt over een 16-megapixelsensor met beeldstabilisatie, een 28-140mm lens en een 3-inch lcd-scherm met een resolutie van 920 duizend pixels.

Het toestel kan ook full-hd video-opnames maken en beschikt over ingebouwde wifi om foto’s en video’s te delen via een bijhorende smartphone-app. De FinePix XP200 komt in mei op de markt. De Amerikaanse adviesprijs bedraagt 300 dollar.

FinePix S8400W

Daarnaast introduceerde Fujifilm vrijdag de FinePix S8400W, een nieuwe bridgecamera met een stevige zoomlens van 44x. Ook dit model beschikt over ingebouwde wifi-functionaliteit, waarmee filmpjes en foto’s naar een gratis smartphone-app kunnen worden gestuurd.

De S8400W beschikt over een 16-megapixelsensor die van achter verlicht wordt, voor heldere opnames bij omstandigheden met slecht licht. Het toestel maakt full-hd video-opnames, heeft een maximale iso-gevoeligheid van 12.800 en is voorzien van optische beeldstabilisatie.

Digitaal oculair

De nieuwe zoomcamera beschikt verder over een 3-inch lcd-scherm met een resolutie van 460 duizend pixels. Daarnaast is het toestel voorzien van een elektronisch oculair met een resolutie van 201 duizend pixels. De FinePix S8400W komt in mei op de markt en zal in de Verenigde Staten 350 dollar kosten.