Microsoft mag dan geen schermfabrikant zijn, maar de Amerikaanse hardware- en softwarereus heeft wel zijn eigen 4K-tv van 120 inch ontwikkeld. Daarmee heeft Microsoft ’s werelds grootste 4K-scherm ter wereld in handen.

Dat meldde Pocket-lint donderdag. Pocket-lint zou het scherm met eigen ogen hebben mogen aanschouwen in Microsofts Envisioning Center, een demonstratieruimte voor toekomstige technologieën in het Amerikaanse Redmond.

De software- en hardwaregigant zou geen plannen hebben om het grote en brede scherm op de markt te brengen. De 120-inch 4K-tv is puur ontwikkeld om een beeld te schetsen van hoe woonkamers er in de toekomst – in de komende vijf tot tien jaar – uit zou kunnen zien.

Middelpunt

Pocket-lint beschrijft de beelden die het scherm laat zien als ‘haarscherp’ – zelfs van dichtbij konden er geen individuele pixels worden onderscheiden. De tv vormt het middelpunt van een futuristische huiskamer, waarin het scherm verbonden is met een aantal verschillende technologieën en apparaten.

Zo staat het scherm in Microsofts demoruimte in verbinding met de digitale fotolijstjes aan weerszijden, waarvan het beeld uitvergroot wordt weergegeven op de tv, en lampen in de woonkamer die – net als bij Philips’ Ambilight-technologie – oplichten in kleuren die op de tv te zien zijn.

Samsung

Met zijn 120 inch zou Microsofts scherm ’s werelds grootste tv met 4K-resolutie zijn en stoot daarbij Samsungs 110-inch S9-tv van zijn troon. Samsung is overigens wel van plan om zijn 110-inch 4K-tv in de loop van dit jaar op de markt te brengen.