Er zijn opnieuw aanwijzingen dat naast Apple en Samsung ook Google werkt aan een smartwatch. Het horloge zou gemaakt worden door de Android-afdeling.

Dat schrijft the Financial Times vrijdag.

Een anonieme bron laat aan de krant weten dat de smartwatch momenteel al ontwikkeld wordt binnen het bedrijf.

Deze ontwikkeling vindt niet plaats bij de Google X-afdeling waar bijvoorbeeld gewerkt wordt aan de Google-bril en zelfrijdende auto's. Deze afdeling is in het leven geroepen voor ambitieuze projecten. De smartwatch zou echter gemaakt worden door de Android-afdeling.

Dit omdat een smartwatch gekoppeld kan worden aan een telefoon. Het mobiele besturingssysteem Android staat bijvoorbeeld op smartphones van Samsung, HTC en Sony. Met een smartwatch is het mogelijk oproepen, sms'jes en e-mails te bekijken op het horloge.

Geruchten

Er gaan al maanden geruchten over een smartwatch van Apple, die nog dit jaar uit zou moeten komen. Daarnaast bevestigde Samsung onlangs aan een dergelijk horloge te werken. Het is bovendien niet de eerste keer dat er over een smartwatch van Google wordt gesproken.

Eerder dook al een patentaanvraag op die wees op de komst van een Google-horloge. Toen was echter onduidelijk of de zoekgigant ook echt werkte aan een horloge of alleen een patent had aangevraagd. Patenten leiden niet altijd tot een product.