Samsung gaat zijn Series 7 Chronos-laptop met touchscreen toch in Nederland op de markt brengen. Volgens eerdere berichten zou de laptop enkel met normaal scherm op de Nederlandse markt verschijnen.

Via een Twitter-bericht liet Samsung Nederland woensdag weten dat het de touchversie van zijn Chronos 7 toch wel in ons land op de markt zal brengen.

Bij de lancering van de laptop, die in januari plaatsvond tijdens gadgetbeurs CES in Las Vegas, liet Samsung nog weten dat het alleen een touchscreenloze variant van de laptop in Nederland uit zou brengen.

Multimedialaptop

Het bewuste touchscreen meet 15,6 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het apparaat zou 20,9 millimeter dik zijn en een gewicht hebben van 2,35 kilo. Het apparaat is bedoeld voor multimediagebruik.

De laptop beschikt verder over een Intel Core i7 quadcore-processor van 2,4 GHz, een AMD Radeon HD 8870M-videokaart, tot 16GB aan werkgeheugen en maximaal 1TB aan opslagruimte. Verder heeft de Chronos 7 JBL-speakers aan boord en beschikt het apparaat over twee usb 3.0- en twee usb 2.0-poorten.

Eind april of begin mei

Samsung heeft laten weten dat de laptop met aanrakingsgevoelig scherm eind april of begin mei op de markt komt. De Nederlandse adviesprijs is nog niet bekend. Voor de Verenigde Staten werd eerder een prijs van 1200 dollar genoemd.