Apple brengt mogelijk in het derde of vierde kwartaal van 2013 een iPad Mini op de markt die beschikt over een Retina-beeldscherm met een extreem hoge resolutie. 

Dat meldt analysebureau DisplaySearch aan techsite CNET.

DisplaySearch-onderzoeker Paul Semenza vertelt de site dat uit de metingen die het bedrijf uitvoert blijkt dat de nieuwe iPad Mini over een resolutie van 2048x1536 pixels beschikt. Het apparaat dat nu op de markt is moet het doen met 1024x768 pixels.

“Die verbetering is typerend voor het gebruik van een Retina-scherm”, aldus Semenza.

Nexus 7

In navolging van de tablets van 10 inch en groter afgelopen jaar vindt er nu ook bij kleinere apparaten opschaling naar Retina-schermen plaats.

Zo verwacht Semenza dat Google Nexus 7-tablets met extreem hoge resolutie nog eerder op de markt komen dan de Retina iPad Mini. Productie van de beeldschermen van de Nexus 7-toestellen, die mogelijk een resolutie krijgen 1920x1200 pixels, kan volgens hem al eventueel in het tweede kwartaal plaatsvinden.

Eind januari meldden anonieme bronnen dat Google opnieuw de samenwerking met Asus had gezocht voor een tweede generatie Nexus 7-tablets. Toen werd verondersteld dat de nieuwe Nexus in mei in de winkel zou liggen.