Philips heeft woensdag de PDL8909 aangekondigd, een nieuwe designtelevisie die bestaat uit een grote vierkante glasplaat die bedoeld is om op de vloer te zetten en tegen een muur te laten leunen.

De nieuwe televisie is opgebouwd uit één grote vierkante glasplaat, waarvan de onderste helft doorzichtig is, terwijl achter de bovenste helft een televisiepaneel schuilgaat. De tv is ontworpen om op de grond te zetten, leunend tegen een muur, maar kan ook worden opgehangen, aldus Philips in een persbericht.

De tv is voorzien van Philips’ Ambilight XL-technologie, waarbij lampen achter op het toestel de muur verlichten in de kleuren die ook op het scherm te zien zijn. Het apparaat heeft een full-hd resolutie, kent een beeldverversing van 1400 Herz en kan ook 3d weergeven met behulp van actieve brillen.

De tv wordt geproduceerd door TP Vision en beschikt over vier hdmi-aansluitingen, drie usb-poorten en ondersteuning voor een bedrade of draadloze netwerkverbinding. Het toestel komt dit voorjaar op de markt in twee formaten: 46 en 55 inch. De adviesprijzen beginnen bij 2199 euro voor het kleinste model.