Op de dag dat Samsung de Galaxy S IV zal presenteren in New York zijn er via een Chinese site heel duidelijke foto's van het nieuwe toestel gelekt. Zoals verwacht wijkt het uiterlijk niet veel af van dat van de S III.

Naast de beelden, kan de website IT168 ook tal van specificaties bevestigen. De afgelopen maanden hebben veel geruchten de ronde gedaan.

Donderdagnacht rond 0.00 uur zal Samsung in New York de telefoon pas echt presenteren, maar veel lijkt nu dus al duidelijk te zijn.

Uit een eerdere onduidelijke foto die vanuit Samsung zelf kwam, werd al duidelijk dat het ontwerp nagenoeg gelijk zou blijven aan dat van de S III. De foto's op de Chinese website komen overeen met de afbeelding van Samsung.

De S IV krijgt hoogstwaarschijnlijk ook ronde hoeken en heeft eenzelfde fysieke thuisknop onderaan de telefoon. Ook de speaker ziet er hetzelfde uit. Wat wel opvalt is dat de achterkant er anders uit ziet.

Specificaties

Volgens IT168 krijgt de S IV een Full HD-scherm van 4,99 inch, 16 GB interne opslag, een Micro SD-poort, een accu van 2600 mAh en een octacore Exynos-chip van 1,8 GHz. Dat betekent dat Samsung een eigen processor in de S IV heeft verwerkt. Deze chip met acht kernen moet energiezuiniger te werk gaan en de telefoon ook sneller maken.

Verder stelt de website dat het toestel 7,7 millimeter dik is en 138 gram weegt. De Galaxy S III weegt 133 gram en is 8,6 millimeter dik. De dikte van de S IV zou meer in de buurt komen van de 7,6 millimeter dikke iPhone 5.

Verder zou het nieuwe toestel slechts iets groter worden dan de S III die een 4,8 inch-scherm heeft. De S III meet 136,6 bij 70,6 millimeter en de S IV zal volgens de Chinese site 140,1 bij 71,8 millimeter zijn.