De HTC One zal pas medio april in de winkels liggen. Voorbestellingen worden vanaf begin april uitgeleverd.

Dat heeft HTC woensdag laten weten aan NU.nl. Waarom de telefoon opnieuw vertraagd is, is onbekend.

De HTC One werd op 19 februari gepresenteerd en de verwachting was dat het nieuwe toptoestel van HTC op 15 maart in de Nederlandse winkels zou liggen. Eerder werd dat uitgesteld naar 2 april en nu spreekt de fabrikant dus van halverwege april.

Er gaan geruchten dat het produceren van de nieuwe ultrapixelcamera voor problemen zorgt, maar dat is niet bevestigd. Deze camera heeft een sensor van slechts 4,3 megapixels, fors minder dan de concurrentie die over het algemeen 8 tot 13 megapixel-camera’s hebben.

Omdat de ultrapixelcamera drie keer zo veel licht opvangt zou er minder ruis ontstaan en de kwaliteit beter moeten zijn, aldus HTC.

Concurrentie

De HTC One heeft verder een 4,7 inch Full HD-scherm en een Snapdragon 600-processor van Qualcomm die sneller en energiezuiniger moet zijn dan de S4 Pro die nu in de meeste high end-toestellen verwerkt zit. Het toestel zal 699 euro gaan kosten.

De vertraging kan grote gevolgen hebben voor HTC omdat er in april meer concurrentie verwacht wordt. Samsung presenteert 14 maart de Galaxy S IV en de verwachting is dat die eind april mogelijk al verkrijgbaar zal zijn.