Samsung zal naast de Galaxy S IV ook een verbeterde variant van de Galaxy S III uitbrengen. De smartphone zou een beter scherm en krachtigere accu krijgen.

Dat stelt althans de Russische journalist Eldar Murtazin, die vaker over informatie beschikt voor toestellen in de winkels liggen.

De nieuwe Galaxy S III zou een updatemodel zijn van het bestaande exemplaar. De verbeteringen die Murtazin noemt zijn een beter scherm, krachtigere accu en de mogelijkheid tot draadloos opladen. De accu zou beschikken over een capaciteit van 2400 mAh. Nu is dat 2100 mAh.

MAh staat voor milliampère-uur, een eenheid voor elektrische lading.

Samsung zal op 14 maart in ieder geval de Galaxy S IV aankondigen, het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf. Rond het lanceren van een nieuw toestel introduceert Samsung vaker geüpdatete versie van oudere telefoons.

Zo verkoopt het bedrijf onder meer de Galaxy S Plus en Galaxy S II Plus. Of de nieuwe S III ook de S III Plus gaat heten en wanneer dit toestel uit moet komen, is niet bekend.

Volgens de meest recente geruchten krijgt de Galaxy S IV een 4,99 inch-scherm met een Full HD-resolutie, een accu van 2600 mAh, een 13 megapixel-camera en een eigen octacore-processor die sneller en energiezuiniger moet zijn.