De makers van de browser Firefox weigeren deze op iOS-producten beschikbaar te maken, totdat Apple de regels versoepelt.

Momenteel moeten alle browsers op iOS dezelfde 'rendering engine' gebruiken als de Safari-browser. Daarmee wordt de code van webpagina's omgezet in de layout die te zien is op het scherm.

Door die beperking van Apple is het voor Firefox echter onmogelijk om een volwaardige versie van de browser te maken voor het besturingssysteem van Apple, zegt vicepresident Jay Sullivan tegenover Cnet.

Er is wel een versie van Firefox voor Android. Ook het nieuwe besturingssysteem Firefox OS (hands-on) gebruikt de mobiele Firefox-browser.

Kleine speler

Op de mobiele markt is Firefox echter nog een kleine speler, met een marktaandeel van een fractie van één procent, volgens de cijfers van Netmarketshare. Safari wordt voor meer dan de helft van alle mobiele bezoeken aan websites gebruikt.

Op desktops gebruikt 20 procent van de mensen Firefox. Daarmee is het de op één na meest gebruikte browser, na Internet Explorer.