De HTC One, het nieuwe vlaggenschip van de Taiwanese smartphonemaker, komt later op de markt dan verwacht.

De 'ultrapixelcamera' die in het toestel zit blijkt erg moeilijk te produceren, meldden bronnen binnen de industrie aan Android Authority.

Die camera heeft een sensor van slechts 4,3 megapixel, ruim minder dan concurrerende toestellen, die vaak over 13 megapixel beschikken. Maar omdat de ultrapixelcamera drie keer zo veel licht opvangt zou er minder ruis ontstaan, en zou de fotokwaliteit toch nog beter moeten zijn.

Volgens een Taiwanese analist kan het bedrijf echter maar een vijfde van het verwachte aantal toestellen verschepen. In totaal zouden er tussen de 800.000 en 1,2 miljoen HTC Ones worden geproduceerd in de komende maanden.

2 april

Een woordvoerder van HTC vertelt aan Tweakers dat de HTC One op 2 april in de Nederlandse winkels ligt. Dat is ruim twee weken later dan eerder werd aangekondigd. Bij de presentatie van het toestel sprak het bedrijf nog van een release op 15 maart.

Naast een nieuwe camera beschikt de HTC One ook over een nieuwe versie van de Sense-skin voor Android, waarmee het thuisscherm wordt verrijkt met nieuws en updates uit sociale media.

Het toestel krijgt verder een 4,7 inch Full HD-scherm, een quad core 1,7 GHz Snapdragon 600-processor, een accu van 2300 mAh, 2 GB aan RAM, 32 GB interne opslag en 25 GB aan cloudopslag via Dropbox. De adviesprijs is 699 euro.