Android Jelly Bean groeit stevig door

Het gebruik van Android Jelly Bean blijft fors doorgroeien. Steeds meer mensen met een Androidtoestel beschikken over de nieuwste variant van het besturingssysteem.

Dat blijkt uit cijfers die Google, het bedrijf achter mobiel besturingssysteem Android, maandelijks bekendmaakt.

Jelly Bean bestaat uit versie 4.1 en 4.2. In totaal 16,5 procent van de gebruikers beschikt over deze variant die sinds 9 juli 2012 beschikbaar is. Dat is flink meer dan een maand geleden toen het aandeel op 13,6 procent stond.

Samen met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) draait 45,1 procent van alle toestellen op Android 4,dat dus bestaat uit 4.0, 4.1 en 4.2. Android 5 wordt in mei verwacht.

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van Android. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Op dit moment is het verouderde Android 2 nog steeds de meest gebruikte variant met 53,7 procent. De versies Gingerbread (2.3), Froyo (2.2) en Eclair (2.1) vallen onder Android 2. Vooral Gingerbread is met 44,2 procent nog erg groot.

Android 3 bestaat alleen uit Honeycomb en is speciaal bedoeld voor tablets.

Bij de meest recente cijfers heeft Google de percentages zo afgerond dat het totaal uitkomt op 100,2 procent. NU.nl probeert de niet afgeronde cijfers bij Google te achterhalen.

Lees meer over:
Tip de redactie