Apple zal de iPhone 5s rond de zomer lanceren, momenteel staat de onthulling gepland voor de maand augustus. In april zouden er bovendien nieuwe iPads uitkomen.

Dat weet iMore te melden op basis van anonieme bronnen. De website heeft een goede reputatie wat betreft geruchten rond Apple.

Volgens de website zou de volgende iPhone in augustus getoond moeten worden. De iPhone 5s is een relatief kleine update van het huidige model zoals ook bij bijvoorbeeld de 4s het geval was.

De nieuwe smartphone krijgt een snellere processor en betere camera. Het uiterlijk zou nagenoeg gelijk blijven. Overige details zijn nog onbekend.

iPads

Ergens rond april zou het bedrijf bovendien al nieuwe iPads tonen. Het zou gaan om een iPad 5 en mogelijk een iPad Mini 2. De bronnen konden weinig details geven. Volgens eerdere geruchten komt er een normale iPad met het ontwerp van de iPad Mini. Dat wil zeggen: dunnere randen rond het scherm en een nieuw uiterlijk.

Er gaan ook geruchten over een iPad Mini met Retinascherm. Bovendien zou Apple volgens anonieme bronnen ook werken aan een goedkope iPhone.