HTC gaat de nieuwe versie van Sense, de softwarelaag die HTC over Android heen plaatst, ook beschikbaar stellen voor oudere toestellen.

Dat heeft HTC bevestigd aan Android Police.

Sense 5 is gemaakt voor de nieuwe smartphone HTC One, die vorige week gepresenteerd werd. Niet alle functies van de nieuwe software kunnen op de oudere toestellen geplaatst worden, omdat ze draaien op specifieke hardware van de HTC One.

De toestellen die de upgrade zullen krijgen, zijn om de HTC One X, de X+, S, en Butterfly. Wanneer de nieuwe versie beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Thuisscherm

Met de nieuwe variant van Sense wil HTC zich onderscheiden met onder meer een nieuw thuisscherm, zo maakte het bedrijf eerder bekend.

Standaard ziet de gebruiker een soort tegels met foto's van nieuws en sociale media op het startscherm. HTC geeft met de BlinkFeed op een visuele manier weer wat er gebeurd is in diverse apps. Het is vergelijkbaar met wat Microsoft doet in Windows Phone.

Het is ook mogelijk voor de standaardweergave van Android te kiezen. Dan worden er gewoon rijen met icoontjes van apps getoond.