Op een gelekte foto is een nieuw Android-toestel van Huawei te zien, dat nog niet officieel door de Chinese fabrikant is geïntroduceerd. Het zou om een luxueus model van 5 inch gaan.

De foto, die woensdag werd gepubliceerd door twitteraar evleaks, zou de Ascend G710 tonen. Dit toestel zou vlak onder vlaggenschipmodel Ascend D2 gepositioneerd worden.

De nieuwe smartphone krijgt volgens de geruchten een 5-inch scherm aan boord, maar in tegenstelling tot de D2 heeft dit scherm geen full-hd-resolutie, maar een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Quadcore-chip

Wel draait het toestel op een quadcore-processor van 1,5 GHz, aldus evleaks, die regelmatig kloppende informatie over nog onaangekondigde telefoons publiceert. Gegevens over de camera, opslagcapaciteit en Android-versie zijn nog niet bekend.

Uit de gelekte foto is wel op te maken dat Huawei met de Ascend G710 een luxe ogend toestel wil neerzetten. Het apparaat heeft een achterkant die uit metaal lijkt te zijn opgetrokken, terwijl het toestel een dunne indruk maakt. Wanneer de Ascend G710 op de markt zou moeten komen, is nog niet duidelijk.