De Chinese telefoonfabrikant Huawei heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een eigen mediastreamer met Android Jelly Bean geïntroduceerd.

Het apparaat moet volgens Huawei de concurrentie aangaan met Samsungs HomeSync-privécloudsysteem dat eveneens tijdens MWC werd aangekondigd. Huaweis apparaat pakt een en ander echter op een andere manier aan.

Zo kan de MediaQ M31 van Huawei niet gebruikt worden om van buitenshuis toegang te krijgen tot media die thuis op een harde schijf zijn opgeslagen, zoals dat bij Samsungs HomeSync wel kan.

Mediastreamer

Wat functionaliteit betreft heeft Huaweis toestel meer overeenkomsten met Apple TV en andere mediastreamers voor onder de tv. Het apparaat kan allerhande mediabestanden afspelen en in full-hd-resolutie op het tv-scherm toveren.

Die bestanden kunnen opgeslagen staan op Android-smartphones en –tablets, maar ook op andere apparaten die zijn aangesloten op hetzelfde thuisnetwerk, zoals nas-apparaten en computers. Daarnaast kan de MediaQ M31 zelf als volwaardig Android-toestel worden gebruikt.

Volwaardig Android-toestel

Het apparaat beschikt namelijk over een eigen quadcore-processor, 32 GB aan ingebouwde opslag, wifi, twee hdmi-aansluitingen en evenveel usb-poorten. De mediastreamer draait op Android 4.1 Jelly Bean.

Huawei heeft nog niet laten weten wanneer de MediaQ M31 op de markt komt. Ook de prijs van de mediastreamer is nog niet bekendgemaakt.