Vanaf mei begint Leap Motion met de levering van de eerste hardware waardoor Windows-pc's en Macs met bewegingen bestuurd kunnen worden.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

De eerste voorbestellingen worden op 13 mei verscheept. Vanaf 19 mei is het apparaat ook verkrijgbaar bij Best Buy in de Verenigde Staten (VS) en blijft Leap Motion bestellingen aannemen, ook van buiten de VS.

Het apparaatje ter grootte van een luciferdoosje kan aan een computer gekoppeld worden waardoor bewegingsgevoelige besturing wordt toegevoegd, zoals bij bijvoorbeeld de Kinect van de Xbox.

Er zullen later dit jaar ook pc's van Dell verschijnen die standaard zijn uitgerust met Leap Motion. De losse hardware kost 79,99 dollar.

Apps

Het apparaat ondersteunt Windows 7, Windows 8, Mac OS X 10.7 en Mac OS X 10.8. Bovendien is er een speciale applicatiewinkel gelanceerd met de naam Airspace. Daarin staat software die geoptimaliseerd is voor de bewegingsgevoelige besturing.

Er zijn onder meer game-, muziek- en onderwijsapps in te vinden. Ook applicaties voor bijvoorbeeld het maken van ontwerpen ondersteunen Leap Motion.