Google vindt dat smartphones verzwakkend werken. Project Glass, de augment reality-bril van de zoekgigant, is met die gedachte in het achterhoofd ontwikkeld.

Dat stelt Sergey Brin, medeoprichter van Google, tijdens een presentatie in Long Beach.
"Je staat gewoon over een nutteloos stuk glas te wrijven", aldus Brin toen hij zijn telefoon tevoorschijn haalde. "Het voelt verzwakkend."

Volgens de medeoprichter van Google zorgt Project Glass ervoor dat mensen veel minder afgesloten zijn van de rest van de wereld.

De bril projecteert informatie alsof het in de echte wereld bestaat. Zo kan er informatie gegeven worden over gebouwen en de omgeving, maar ook bijvoorbeeld het weer. Verder is het mogelijk spraakopdrachten te geven en foto's te maken met een ingebouwde camera.

Camera

Brin gaf tijdens zijn toespraak aan dat eerdere prototypes geen camera bevatte. "Overduidelijk een fout. Het is voor mij fantastisch geweest om momenten met mijn familie en kinderen vast te leggen die ik nooit met een camera of telefoon vastgelegd zou hebben."

Als voorbeelden noemde de topman van Google het maken van foto's als je op een schommel zit.

Eind 2013

Project Glass moet eind 2013 voor consumenten beschikbaar zijn. Ontwikkelaars kunnen nu al een exemplaar aanschaffen voor 1500 dollar. De prijs voor consumenten moet lager liggen, maar een exact bedrag is nog niet bekend.

Het bedrijf hoopt met de bril een miljoenenpubliek aan te spreken.