Smartphonefabrikant Alcatel One Touch heeft op het Mobile World Congress in Barcelona zijn eerste toestel met het Firefox OS geïntroduceerd. Ook onthulde het bedrijf woensdag nog eens twee Android-toestellen.

De One Touch Fire, zoals het Firefox OS-toestel heet, wordt volgens Alcatel de eerste smartphone met het besturingssysteem van Mozilla dat daadwerkelijk beschikbaar zal zijn voor consumenten.

Het toestel komt in juni op de markt en beschikt over een 3,5-inch scherm met een resolutie van 480 bij 320 pixels. De ‘Fire’ beschikt over een singlecore-processor van 1 GHz, ondersteunt bluetooth 3.0 en 3G, en heeft een accu van 1400 mAh. Voor opslag wordt een microSD-kaart van 2 GB meegeleverd. De adviesprijs van de One Touch Fire is nog niet bekend.

Snap en Snap LTE

Ook introduceerde Alcatel One Touch woensdag de One Touch Snap en One Touch Snap LTE, twee nieuwe Android-toestellen. Deze toestellen vertonen minder overeenkomsten dan de namen doen vermoeden. Zo draait de Snap op een quadcore-processor van 1,4 GHz, terwijl de Snap LTE een 1,4 GHz dualcore-chip aan boord heeft.

Ook heeft laatstgenoemd toestel met 4,65 inch een iets groter scherm dan de Snap (4,5 inch). Vreemd genoeg is de resolutie van het grotere scherm (854 bij 480 pixels) lager dan die van het Snap-scherm (960 bij 540). Ook heeft de Snap LTE met Android 4.1 een oudere versie van Android dan de Snap met zijn Android 4.2.

4g-ondersteuning

Daar staat tegenover dat de LTE-versie ingebouwde ondersteuning biedt voor sneller mobiel internet via 4g-netwerken. Ook heeft dit toestel een sterkere accu aan boord. De Snap en Snap LTE komen in respectievelijk april en juli op de markt. Adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Lees alles over Mobile World in ons dossier