Op het Mobile World Congress in Barcelona heeft Razer voor het eerst een releasedatum genoemd voor zijn gametablet, de Razer Edge. Het apparaat komt in Amerika en Canada in maart op de markt.

Via een persbericht laat de fabrikant van game-apparatuur weten dat de twee eerder aangekondigde Edge-modellen op 1 maart in voorbestelling gaan in de Verenigde Staten en Canada. De tablets zullen er vanaf eind maart daadwerkelijk verkrijgbaar zijn. Europese lanceerdata zijn nog niet bekend.

Van de Edge-tablet verschijnen twee varianten. De ‘normale’ Edge krijgt een Intel Core i5-processor, een ssd van 64 GB en 4 GB aan werkgeheugen. De Edge Pro heeft een dualcore Core i7-processor aan boord, bijgestaan door een ssd van 128 of 256 GB en 8 GB werkgeheugen.

Windows 8

Beide apparaten hebben verder een 10,1-inch touchscreen met een resolutie van 1366 bij 768 pixels, een GeForce GT 640M LE-videokaart, een usb 3.0-aansluiting en een 2-megapixelcamera. De toestellen draaien beide op Windows 8.

Bovendien kunnen er voor de Edge Pro extra accessoires worden aangeschaft, zoals twee controllermodules die aan weerszijden van het scherm zijn te bevestigen, om de tablet in een uit de kluiten gewassen gamehandheld te veranderen.

Prijzen

De Razer Edge kost bij lancering 999 dollar. De prijs van de Edge Pro zal beginnen bij 1299 dollar.

Lees alles over Mobile World in ons dossier