Dell heeft woensdag een extra beveiligde variant van zijn Windows 8-tablet Latitude 10 uitgebracht. Door de extra beveiligingsopties is de tablet volgens Dell geschikt voor gebruik door overheden.

De beveiligingstechnologieën die in de nieuwe versie van de Latitude 10 zijn ingebouwd, leveren de tablet volgens Dell het predikaat ‘enhanced security’ (uitgebreide beveiliging) gekregen.

Het apparaat heeft onder meer een smartcard- en vingerafdruklezer aan boord, maar is ook standaard voorzien van ondersteuning voor Computrace, waarmee verloren of gestolen tablets kunnen worden teruggevonden.

Dataversleuteling

Ook draait het nieuwe toestel standaard op Windows 8 Pro – dat biedt gebruikers toegang tot Bitlocker, software waarmee de gegevens op de ingebouwde ssd kunnen worden versleuteld.

De rest van de specificaties blijft overigens ongewijzigd. Ook de ‘enhanced security’-variant van de Latitude 10 beschikt over een Atom Z2760 dualcore-processor van 1,8 GHz, 2 GB werkgeheugen, een ssd van 64 GB en een 10,1-inch scherm met een resolutie van 1366 bij 768 pixels.

Prijs

Hoewel de ‘overheidstablet’ vooralsnog alleen op Dells Amerikaanse website te vinden is, zou de tablet volgens Dell in de loop van woensdag wereldwijd gelanceerd worden. Het apparaat zal in Nederland 749 euro kosten, waarmee de tablet 200 euro duurder is dan de ‘gewone’ Latitude 10.

Lees alles over Mobile World in ons dossier