AMSTERDAM - Smartphonefabrikant Alcatel One Touch heeft maandag de One Touch Scribe HD onthuld, een Android-toestel met een groot hd-scherm van 5 inch.

Met de One Touch Scribe HD kondigt Alcatel zijn grootste smartphone tot nog toe aan. Het apparaat beschikt over een groot ips-scherm van 5 inch, met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap prijkt een quadcore-processor van 1,2 GHz.

De fikse smartphone beschikt over een 8-megapixelcamera met led-flitser. Met deze camera zijn ook full-hd video-opnames te maken. Voor op het toestel is een tweede camera van 1,3 megapixels te vinden.

Android 4.2

Het toestel wordt geleverd met een stylus en een magnetische ‘MagicFlip’-cover, en heeft een accu van 2500 mAh. De Scribe HD draait op Android-versie 4.2. Op het apparaat wordt software meegeleverd die het maken van aantekeningen op het grote scherm moeten versimpelen.

De smartphone zal het onder meer moeten opnemen tegen de Note-toestellen van Samsung en de Optimus Vu-serie van LG. Met welk prijskaartje de Scribe HD deze strijd aangaat, is nog niet bekend. Het toestel komt in de loop van april op de markt en zal verkrijgbaar zijn in de kleuren rood, geel, wit en zwart.

Lees alles over Mobile World in ons dossier