AMSTERDAM - Smartphonefabrikant Alcatel One Touch brengt in maart drie nieuwe Android-toestellen uit in Nederland. Het topmodel beschikt over een 4,7-inch amoled-scherm met hd-resolutie en een dualcore-chip.

Alcatel One Touch staat bekend om zijn budgetsmartphones, maar met de One Touch Idol Ultra lijkt de fabrikant naar een hogere versnelling te schakelen. Dit toestel krijgt een groot amoled-scherm van 4,7 inch met een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Ook is dit toestel met zijn dikte van 6,45 millimeter volgens Alcatel de slankste smartphone ter wereld. Zijn 1,2 GHz dualcore-processor is, in vergelijking met de quadcore-chips in de topmodellen van andere fabrikanten, dan wel weer aan de bescheiden kant.

Unibody

Het toestel krijgt verder een accucapaciteit van 1800 mAh en zal beschikken over een 8-megapixelcamera achter, en een 1,3-megapixelvariant voor op het toestel. Met beide camera’s kunnen gebruikers video-opnames maken in 720p-kwaliteit, maar full-hd-opnames worden niet ondersteund.

Omdat de Idol Ultra in een unibody-behuizing is gestoken, kan de opslagcapaciteit niet worden uitgebreid met microSD-kaartjes. Gebruikers moeten het dus stellen met de 16GB aan ingebouwd geheugen.

Idol en Star

Ook brengt Alcatel in maart de One Touch Idol en One Touch Star op de markt. De Idol heeft een ips-scherm van 4,7 inch, maar dan met een lagere resolutie van 960 bij 540 pixels. Dit model heeft een dualcore-processor van 1 GHz, een 8- en een 2-megapixelcamera, en beschikt in tegenstelling tot zijn ‘Ultra’-broer wel over een microSD-kaartslot.

De Star is met zijn 4-inch scherm een slagje kleiner. Dit scherm heeft een resolutie van 800 bij 480 pixels. Het toestel heeft dezelfde processor aan boord als de Idol, maar beschikt over slechts één 5-megapixelcamera. Ook is de accu met 1500 mAh in dit geval iets compacter. Het ingebouwde geheugen van de Star kan net als bij de Idol worden uitgebreid met microSD-kaartjes.

Diverse kleuren

Alle drie de toestellen komen in maart op de markt en draaien op Android 4.1 Jelly Bean. De smartphones zullen verkrijgbaar zijn in diverse kleuren als groen, roze, blauw, geel en zwart. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Lees alles over Mobile World in ons dossier