AMSTERDAM - Dell heeft dinsdag zijn Wireless Dock D5000 uitgebracht, een docking station dat Dell-laptops van extra aansluitingen moet voorzien, maar zelf draadloos met de laptop wordt verbonden.

De D5000 maakt gebruik van WiGig, een draadloze communicatiestandaard met een maximale overdrachtssnelheid van 7 GBps. Deze verbinding zou snel genoeg zijn om op het dock aangesloten apparaten naadloos te laten samenwerken met de draadloos verbonden laptop.

Het dock voorziet in een displayport- en een hdmi-uitgang, zodat er twee extra monitors kunnen worden aangesloten. Ook zijn er drie usb 3.0-aansluitingen, een netwerkpoort en aansluitingen voor microfoons en speakers.

Latitude 6430u

Het dock is vooralsnog alleen compatibel met de Latitude 6430u-ultrabook van Dell, omdat dit het enige model van de Amerikaanse computerfabrikant is die ingebouwde ondersteuning heeft voor WiGig-verbindingen. Verwacht wordt dat Dell in de nabije toekomst meer laptops uit zal brengen die met het dock werken.

De Wireless Dock D5000 is vanaf dinsdag wereldwijd verkrijgbaar, heeft Dell laten weten. De europrijs van het dock is nog niet bekend. In de Verenigde Staten heeft het apparaat een prijskaartje van 249 dollar.