De grootste potentiële afnemer van Firefox OS heeft laten weten geen interesse te hebben in het mobiele besturingssysteem. Samsung vestigt zijn aandacht liever op Android en Tizen.

Dat meldt Cnet.

Eind vorige week gaf Mozilla ontwikkelaars toegang tot Firefox OS. Het nieuwe mobiele besturingssysteem is met name gericht op smartphones binnen goedkopere marktsegmenten.

Samsung, een van de grootste producenten van telefoons binnen dit segment, heeft nu laten weten Firefox OS links te laten liggen. Het bedrijf vestigt zijn aandacht liever op Android en Tizen, het alternatief voor Android dat Samsung samen met Intel ontwikkelt.

De eerste telefoons die draaien op Firefox OS worden in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht. Onder meer LG Electronics, Huawei, Alcatel en ZTE hebben laten weten smartphones met Firefox OS te zullen uitbrengen.

Sony

Sony heeft maandag tijdens het Mobile World Congress in Barcelona laten weten 'de ambitie te hebben' om volgend jaar een mobiele telefoon met Firefox OS op de markt te brengen. Het bedrijf is daarover momenteel in gesprek met telecomproviders, waaronder het Spaanse Telefonica.