BARCELONA - Asus komt met een nieuwe Padfone; een tablet en telefoon die in elkaar kunnen worden geschoven. Het bedrijf introduceert ook de Fonepad; een 7 inch-telefoon.

Dat maakte Asus bekend op het Mobile World Congress in Barcelona.

De Padfone Infinity bestaat uit een 5 inch-telefoon en een 10,1 inch-tablet. De telefoon kan in de tabletbehuizing geschoven worden, waardoor de tablet geactiveerd wordt.

De Infinity zal vanaf april in de winkels liggen voor 999 euro. Of het apparaat ook in Nederland te verkrijgen zal zijn, is niet bekend, maar het lijkt onwaarschijnlijk omdat de Padfone 2 nog niet in de Nederlandse winkels ligt.

Fonepad

De Fonepad is een 7 inch-telefoon en wordt ook als telefoon in de markt gezet. Het apparaat doet ook dienst als kleine tablet en zal vanaf april in Europese winkels liggen voor 219 euro. Ook voor de Fonepad geldt dat niet bekend is of, en wanneer, het apparaat naar Nederland komt.

Asus lanceert dit apparaat naast de Padfone omdat het bedrijf denkt dat er consumenten zijn die alle functionaliteiten van de Padfone in een apparaat willen hebben.

De accuduur moet uitkomen op ongeveer 10 uur. Verder beschikt de telefoontablet over een Micro SD-poort, een HD-scherm met een resolutie van 1280x800 pixels, en een 3 megapixel en 1,2 megapixel-camera.

De Fonepad draait op een Intel Atomchip.

Padfone

De Padfone bestaat uit een telefoon en tablet die beiden een Full HD-resolutie van 1920x1080 pixels hebben. De scherpte van het scherm van de telefoon is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Xperia Z van Sony. De camera van de telefoon beschikt over 13 megapixels.

Asus heeft de nieuwe Padfone uitgerust met eigen spraakbesturing. Zo kan de telefoon oplezen welk contact belt, en kunnen de gebruikers in de auto via spraak de oproep beantwoorden of weigeren.

Daarnaast krijgt elke Padfone Infinity standaard 64 GB flashopslag en 50 GB aan cloudopslag in Asus Open Cloud Computing (AOCC). Deze clouddienst werd ook maandag onthuld.

Specificaties

De accuduur van de telefoon ligt volgens Asus bij constant browsen op 6,5 uur en bij het afspelen van video op 9 uur. De accuduur wordt verdrievoudigd als de telefoon in de tablet is geschoven.

De Padfone is uitgerust met een 1,7 GHz Qualcomm Snapdragon 600-chip, een relatief nieuwe processor die de komende maanden in meerdere high end-producten verschijnt. De chip zou toestellen flink sneller en energiezuiniger moeten maken.

Lees alles over Mobile World in ons dossier