BARCELONA - Sony heeft maandag op Mobile World Congress officieel de Xperia Tablet Z onthuld.

De Xperia Tablet Z werd eerst alleen voor Japan aangekondigd, maar Sony maakt nu bekend dat de tablet in het tweede kwartaal wereldwijd verkrijgbaar zal zijn.

De prijs ligt op 500 euro voor het 16 GB wifi-model en op 550 euro voor het 32 GB wifi-model. De 4G-variant kost 630 euro en heeft 16 GB. De opslag kan uitgebreid worden met een Micro SD-kaart.

De Xperia Tablet Z is slechts 6,9 millimeter dik en heeft een scherm van 10,1 inch. De tablet is dunner dan bijvoorbeeld de iPad Mini die met 7,2 millimeter al behoorlijk dun is. Bovendien weegt de Sonytablet met 495 gram ook bijzonder weinig.

Beeld en geluid

Sony zet bij de Tablet Z vooral in op de camera en het geluid. Door de S-Force Front Surround 3D-technologie zou de kwaliteit van het geluid verbeterd moeten zijn. Over de camera is nog weinig bekend, behalve dat er 8 megapixels beschikbaar zijn.

Door Reality Display te gebruiken, stelt Sony bovendien dat de kleuren op het scherm realistischer zijn. De resolutie ligt op 1920x1200 pixels en volgens Sony heeft de tablet het helderste scherm ter wereld, maar details werden niet bekendgemaakt.

Het apparaat draait op Android 4.1, net als de smartphone Xperia Z, en is uitgerust met een 1,5 GHz quad core Snapdragon S4 Pro-processor. De tablet is spatwaterdicht en beschikt over gemiddeld 2GB aan werkgeheugen.

Lees alles over Mobile World in ons dossier