BARCELONA - Hewlett-Packard (HP) heeft tijdens Mobile World Congress een betaalbare 7 inch Androidtablet aangekondigd en stelt dat er dit jaar nog meer modellen uit zullen komen.

In Barcelona maakte HP bekend dat de HP Slate7 vanaf april verkocht zal worden in de Verenigde Staten. De adviesprijs ligt op 169 dollar.

Of, wanneer en tegen welke prijs de Slate7 naar Nederland komt, is nog niet bekend. Het bedrijf richt zich met de goedkope Androidtablet op consumenten die voor het eerste een tablet gaan kopen.

"Om aan de groeiende belangstelling voor tablets te voldoen, zal HP een breed aanbod aanbieden wat betreft vorm en besturingssysteem", legt Alberto Torres, vicepresident van de mobiele afdeling van HP, uit.

Het bedrijf kondigde eerder al een zakelijke tablet met Windows 8 aan. Android is voor de pc-fabrikant een nieuw besturingssysteem. Eerder nam HP het bedrijf Palm over waarmee het het mobiele besturingssysteem WebOS in handen kreeg. Een tablet met WebOS mislukte.

Details

De Slate7 heeft een 7 inch-scherm en weegt 369 gram. Verder draait de tablet op een dual core A9-processor met een kloksnelheid van 1.6 GHz. Dat is geen bijzonder snelle processor, maar voor een tablet met deze prijs meer dan voldoende.

HP rust het apparaat bovendien uit met een 3 megapixel-camera aan de achterkant en een VGA-camera aan de voorzijde. Er zit daarnaast een USB-poort in de Slate7 en beschikt de tablet over Beats Audio en Android 4.1.

Meer tablets

Tegenover The Verge geeft Torres aan dat HP later dit jaar met meer tablets zal komen. Deze modellen zullen qua prijs tussen de 169 dollar kostende Slate7 en de ElitePad 900 van 699 dollar vallen.

"Het is onze intentie om een breed scala aan producten aan te bieden. We willen meerdere segmenten bedienen en daar heb je meerdere producten voor nodig. Je zal ons dat doel dit jaar aggressief zien nastreven."

Lees alles over Mobile World in ons dossier