AMSTERDAM - Het Chinese Huawei heeft zondag tijdens een persconferentie in Barcelona, nog voordat het Mobile World Congress officieel is begonnen, de nieuwe smartphone Ascend P2 aangekondigd.

Volgens technologiewebsite mashable.com heeft Huawei, momenteel de derde grootste smartphone fabrikant ter wereld, voorafgaand aan Mobile World een goed moment uitgekozen om het nieuwste vlaggenschip aan te kondigen. Dit door het ontbreken van grote aankondigingen van zwaargewichten als HTC en Samsung.

De Ascend P2 heeft een 4,7 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, is 8,6 millimeter dun en heeft een 13 megapixel-camera (aan de voorkant een 1,2 megapixel-camera). Aldus The Verge.

Het ontbreken van een full hd-scherm op de Ascend P2 is volgens Tweakers opvallend. Vele topmodellen van Android-fabrikanten zullen namelijk wel een scherm met 1920x1080 pixels hebben

Android

Het apparaat beschikt over een quadcore-chip van 1,5 GHz en draait op Android 4.1.2. en dus niet het allernieuwste Android 4.2.

Tevens beschikt de Ascend P2 over 1 GB aan RAM en 16 GB opslag en een 2420mAh batterij. Volgens Huawei zou de apparaat dertig procent minder stroom verbruiken dan zijn concurrenten. Zo schrijft Mashable.com.

'Infinity edge' - display

Het apparaat is ook voorzien van een zogenaamd 'infinity edge' - display, meldt Mashable. Huawei heeft hiermee hetzelfde effect geprobeerd te creëren als bij zwembaden waarvan de rand niet te zien is en het water door lijkt te lopen tot de horizon. Het scherm van Ascend P2 loopt dan ook door tot de rand van de telefoon.

Ascend P2 van Huawei is naar verwachting halverwege 2013 wereldwijd verkrijgbaar. Het is echter nog onduidelijk of de Ascend P2, net als de eerder aangekondigde 6,1 inch Ascend Mate, naar Nederland komt.

Lees alles over Mobile World in ons dossier