AMSTERDAM - Microsoft werkt momenteel aan het beschikbaar maken van een publieke preview van Windows Blue, een update die deze zomer uit zou moeten komen voor Windows 8.

Dat melden anonieme bronnen zondag tegenover The Verge.

De publieke preview wordt in de komende maanden verwacht. De preview stelt Windows 8-gebruikers in staat de eerste versie van Windows Blue te testen, voordat Microsoft een definitieve versie uitbrengt.

De belangrijkste update zou een verbeterde zoekfunctie zijn, onder andere door een nauwere samenwerking met Bing.

Internet Explorer 11

Naast de verbeterde zoekfunctie zou Microsoft ook Internet Explorer 11 willen integreren. Op de website Win8China worden screenshots van de nieuwe browser getoond waarop te zien is dat bij de ontwikkeltools de browsermodus 'IE11' gekozen kan worden. Zo meldt Tweakers.

De meest recente browserrelease van Microsoft is Internet Explorer 10 op Windows 8. Volgens Tweakers wordt aan de definitieve versie van Internet Explorer 10 voor Windows 7 nog steeds gewerkt.

Zomer

Windows Blue komt naar verwachting in de zomer uit voor Windows 8-gebruikers. De komst van Windows Blue zou tevens een update betekenen voor de Windows Phone en een aantal clouddiensten.

Microsoft heeft officieel nog niets naar buiten gebracht over de plannen met Windows Blue.