AMSTERDAM - Samsung heeft een 'privécloud' geïntroduceerd voor thuis. Het nieuwe cloudsysteem stelt familieleden en huisgenoten in staat om content op één centraal punt op te slaan, te delen en te streamen.

Tevens maakt het cloudsysteem, genaamd HomeSync, het mogelijk alle films, muziek en foto's, naast thuis, ook onderweg te raadplegen.

Dat maakt Samsung zondag bekend net voor de start van Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

De persoonlijke 'home cloud' combineert 1 terabyte harde schijf met een Android Jellybean mediacenter en een draadloze verbinding. Hierdoor kan het nieuwe cloudsysteem van Samsung alle content levenslang opslaan.

Ieder lid kan met zijn Smart TV, notebook, tablet, smartphone en SMART camera gebruik maken van de opslagruimte. Zo stelt Samsung. En dat kan zowel binnenshuis, als buitenshuis.

Televisie

Het apparaat maakt het tevens mogelijk mediabestanden te streamen naar een televisie. Daarnaast kan de HomeSync ook verbinding maken met smartphones en tablets in de Galaxy-serie, om zo apps naar de televisie te streamen.

Privéopslag

Ook biedt het systeem de mogelijkheid voor een familielid of huisgenoot om een privéopslag aan te maken. Dat deel is dan niet toegankelijk voor de rest van de gebruikers. Op HomeSync zijn acht privéaccounts aan te maken.

HomeSync is vanaf het tweede kwartaal van 2013 in Nederland verkrijgbaar.

Lees alles over Mobile World in ons dossier