AMSTERDAM - Panasonic zal zijn Europese tv-topmodellen van dit voorjaar uitrusten met een tweede tv-tuner. Hierdoor kunnen gebruikers twee kanalen tegelijk opnemen en bekijken.

Panasonic maakte tijdens een eigen evenement in Nice bekend dat het de tv-topmodellen die dit voorjaar op de markt komen zal voorzien van niet één, maar twee tuners. Het gaat daarbij om de modellen uit de Viera ZT60-, VT60-, WT60 en DT60-series.

Naast een tweede televisieontvanger krijgen deze toestellen ook een tweede CI+-opening, zodat Ziggo-abonnees twee digitale tv-signalen kunnen ontvangen op hun televisie.

Het inbouwen van twee tuners is vrij gangbaar in digitale settopboxen, die vaak bedoeld zijn om uitzendingen op te nemen. Maar omdat moderne televisies steeds vaker de mogelijkheid bieden om televisie op te nemen op een externe harddisk, ziet Panasonic er heil in om deze oplossing direct in de televisie aan te bieden.

Tv-kijken op de tablet

Door de toevoeging van een tweede tuner kunnen gebruikers twee uitzendingen tegelijk opnemen op een externe harddisk met usb 3.0-aansluiting of bijvoorbeeld iets anders opnemen dan waar ze naar kijken.

Ook is het mogelijk om een preview te zien van een andere zender, terwijl de bekeken uitzending gewoon doorloopt. Tabletgebruikers kunnen bovendien, via een draadloze verbinding, naar een andere zender kijken dan de televisie laat zien.