AMSTERDAM - LG komt in maart en de maanden daarna met drie nieuwe smartphones in de L-serie.

Dat heeft het bedrijf dinsdag laten weten.

De nieuwe Optimus L3, L5 en L7 zijn de opvolgers van drie gelijknamige toestellen die een jaar geleden gelanceerd werden en sinds mei verkrijgbaar zijn in Nederland.

LG heeft de toestellen een update gegeven wat betreft uiterlijk, specificaties en functionaliteit.

L3 en L5

De L3 is het instapmodel, maar een prijs is nog niet bekendgemaakt. Duidelijk is wel dat de Optimus L3 in maart in de winkels zal liggen, over een 3,2 inch-scherm beschikt en een accu heeft van 1540 mAh.

De L5 heeft een 4 inch-scherm en een 1700 mAh batterij. Dit toestel zal in het tweede kwartaal verkrijgbaar zijn.

L7

Van alleen de L7 werden meer specificaties bekendgemaakt. Het toptoestel uit de serie beschikt over 2460 mAh, een 4,2 inch IPS-beeldscherm, 1 GHz dual core-processor van Qualcomm, 768 MB RAM, tot 4 GB opslagcapaciteit, Micro SD en een 8 megapixel-camera.

Alle smartphones zullen draaien op Android 4.1. De L-toestellen zijn geen van allen bedoeld als high-end smartphones. Ook de L7 komt in het tweede kwartaal naar Nederland.

Van de vorige L-serie werden wereldwijd ruim 10 miljoen exemplaren verkocht.

Functionaliteit

De nieuwe varianten hebben naast verbeterde specificaties ook nieuwe functionaliteiten. Zo is het mogelijk om automatisch een locatiesignaal aan een handmatig ingesteld contact te versturen. Dat kan bijvoorbeeld als het noodnummer gebeld wordt of als de telefoon een bepaalde tijd niet gebruikt wordt.

Ook laat LG gebruikers op een beperkte wijze multitasken. Tijdens het bekijken van een video kunnen nieuwe e-mails en andere berichten gelezen worden op een semi-transparant laagje dat over de video getoond wordt.

Snelle knop

Op bepaalde toestellen uit de L-serie, LG maakt niet bekend welke dat zijn, zal bovendien een speciale knop zitten. Deze knop is door de gebruiker zelf in te stellen en geeft extra snel toegang tot bijvoorbeeld de camera of Whatsapp.

LG laat tot slot weten: "Op een later tijdstip wordt besloten of de modellen met Dual-Sim functie worden gelanceerd."

De toestellen worden eind februari gepresenteerd tijdens Mobile World Congress in Barcelona. Lees meer over Mobile World.