AMSTERDAM - LG wil een grotere variant uitbrengen van zijn Optimus G Pro, een 5-inch smartphone die vorige maand werd aangekondigd voor Japan. De nieuwe versie krijgt een 5,5-inch scherm met 1080p-resolutie.

Dat blijkt uit gelekte informatie die donderdag werd geopenbaard door Phonearena.com. De authenticiteit van de informatie is nog niet duidelijk: LG heeft zelf nog niet op de geruchten gereageerd.

Volgens Phonearena zal de nieuwe Optimus G Pro worden uitgerust met een 5,5-inch ips-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Daarmee is het scherm van deze nieuwe uitvoering groter dan dat van het gelijknamige toestel dat eind januari werd aangekondigd voor de Japanse markt.

Stevige camera’s

Het toestel zou verder beschikken over een quadcore-processor van 1,7 GHz, 2 GB werkgeheugen en twee stevige camera's: achter op de smartphone komt een 13-megapixelcamera te zitten, terwijl er op de voorkant een 2-megapixelcamera wordt gemonteerd. Met de frontcamera kunnen ook full-hd video-opnames worden gemaakt.

De Optimus G Pro wordt bovendien uitgerust met ondersteuning voor 4g-netwerken. De accu in het toestel is met 3140 mAh net iets krachtiger dan de 3000 mAh-accu van de Japanse variant. De opslagruimte bedraagt standaard 32 GB en kan worden uitgebreid met microSD-kaartjes van maximaal 64 GB.

MWC

Ook zou de nieuwe smartphone beschikken over een slanke aansluiting die ‘hdmi- en rgb-uitvoer combineert’. Wat hiermee precies wordt bedoeld is nog niet duidelijk, aldus Phonearena.

Mogelijk wordt meer duidelijk tijdens mobieltjesbeurs MWC die eind deze maand van start gaat in Barcelona. Naar verwachting zal LG zijn nieuwe vlaggenschip daar officieel introduceren.

Lees alles over mobieltjesbeurs MWC